LEEF Bij Mier - een bijzonder verhaal 

In januari van dit jaar werd ik gebeld. Een allervriendelijkste heer was op zoek naar een sieraad voor zijn vrouw wat hij kon geven op Valentijnsdag. De dag van de liefde die ook nog eens hun trouwdatum blijkt te zijn en waarop ze dit jaar 25 jaar huwelijk vieren.

En een bijzondere datum vraagt om een bijzonder cadeau…….

De bedoeling was een sieradenset te maken met een Bij 🐝en een Mier 🐜. Of het mogelijk was beiden in hangervorm te maken. De gedachte hierachter was een project wat de echtgenote wil opstarten onder de naam ‘LEEF (Levendig en Enthousiast Fröbelen) Bij Mier’. Mier is de afkorting van Miranda, de echtgenote en ontvanger van dit geschenk.

Na mijn onderzoekje en het maken van een lieflijk miertje van kralen als prototype kwamen we tot de conclusie dat een hanger geen recht deed aan de bedoeling. Een wat grotere Bij, een Mier en het woord LEEF samen op een display, onder een stolp, zou een mooi geschenk zijn en ook sierlijk om neer te zetten tijdens de uitvoering van het project.

Zo gezegd, zo gedaan…..

De opdrachtgever werd met foto’s op de hoogte gehouden van de vorderingen, om uiteindelijk zeer tevreden te zijn met de uitkomst ervan. Er is nog een toevoeging gedaan: het ‘pootje’ waarop het woord LEEF als een vlag hangt heeft 25 kralen gekregen als symbool voor het 25 jarig huwelijksfeest.

Goed ingepakt en met spanning de postbezorger gevolgd kwam het pakket aan en is het op 14 februari jl. , tijdens deze feestelijke trouwdag en dag van de liefde, uitgepakt. Ik heb een foto ontvangen van een hele blije dame!

Het was een superleuke uitdaging zo in de weer te zijn met bijtjes en mieren en deze met mijn materialen bijna tot leven te brengen. Nooit geweten hoe die beestjes zijn ‘opgebouwd’, dus voor mij ook nog eens een ware biologieles. 


Dank voor deze mooie uitdaging voor deze bijzondere gelegenheid!

 

14 februari 2024

Het resultaat en prototypetjes. Gebruikte materialen: Artistic wire (20 gauche) / diverse glaskralen